Cercetatorii britanici au dezvoltat o noua tehnologie nedureroasa pentru tratarea cariilor, iar aceasta nu implica utilizarea fr

Cercetatorii britanici au dezvoltat o noua tehnologie nedureroasa pentru tratarea cariilor, iar aceasta nu implica utilizarea fr

Vizita la dentist ar putea fi perceputa diferit de persoanele care au carii dentare ca urmare a procedurii ce a fost pusa la punct de o echipa de cercetatorii de la King’s College din Londra. Noua metoda de tratament care elimina tehnica plombarii a fost denumita Electrically Accelerated and Enhanced Remineralisation (EAR).

Altfel spus, remineralizarea dintelui cu ajutorul socurilor electrice accelereaza miscarea calciului si mineralelor de fosfat la nivelul dintelui afectat si permite evitarea utilizarii frezei (metoda invaziva si dureroasa). Procesul se realizeaza in doua etape. Smaltul afectat trebuie mai intai pregatit, apoi mineralele sunt introduse in dinte cu ajutorul unui soc electric nedureros.

Potrivit celor care au dezvoltat tehnica, dispozitivul utilizat este mai putin nociv pentru dinti, nedureros pentru pacient si ar trebui sa fie si mai rentabil comparativ cu tratamentele actuale. Pe langa tratarea cariilor, acelasi dispozitiv poate fi utilizat si in procesul de albire al dintilor. Pana la introducerea tehnicii in cabinetele stomatologice, se  estimeaza ca vor mai trece cel putin 3 ani.

 Pentru sanatatea dentara, pe langa o igiena dentara corecta, specialistii recomanda evitarea consumului excesiv de dulciuri, consumul de mere care ajuta saliva sa curete dintii si ceaiul negru (catechinele pe care le contine impiedica bacteriile sa adere la smaltul dentar).

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-18 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul