Cercetatorii din Chile testeaza primul vaccin impotriva alcoolismului

O premiera la nivel mondial: Chile, unde 18% din populatia tarii consuma alcool in mod excesiv, va testa primul vaccin impotriva alcoolismului. Acest vaccie a fost dezvoltat de cercetatorii din Santiago si va permite blocarea procesului de degradare a alcoolului de catre enzimele din ficat, astfel consumatorul de alcool va deveni intolerant la orice tip de bautura alcoolizata. Simptomele provocate de alcool  in urma vaccinarii sunt : vertij, dureri de cap, stari de greata. Cercetatorii cred ca astfel de reactii vor face ca  dorinta de a consuma alcool sa se diminueze. 

Descoperirea unei mutatii genetice prezenta la 20% din populatia asiatica ce impiedica ficatul sa proceseze alcoolul si face ca subiectii sa devina intoleranti la alcool i-a inspirat pe cercetatori. Acestia au izolat gena si au incorporat-o intr-un virus inofensiv pentru a crea vaccinul. De fapt, un medicament  care se numeste Disulfiram exista deja pe piata si foloseste acelasi mecanism, dar pacientul poate intrerupe foarte usor tratamentul. In ceea ce priveste  vaccinul, acesta avea o eficacitate intre 6 luni si un an, ceea ce va permite evitarea recidivelor.

Teste preclinice au fost realizate pe soareci pentru a masura toxicitatea si efectele secundare. Dozele, produse in Canada, au fost deja pretestate: 50% din sobolanii care au primit vaccinul au devenit intoleranti la alcool. In noiembrie,  vaccinul va fi testat  pe un grup de 20 de persoane din Chile cu un grad de dependenta de alcool foarte ridicat. Juan Asenjo,unul din cercetatorii din cadrul proiectului, a declarat ca sansele ca vaccinul sa fie eficient sunt ridicate, totusi trebuie testat cu prudenta. Chiar si in acest caz, vaccinul nu trebuie privit ca un remediu, ci ca o solutie pentru persoanele dependente de alcool, acestea confruntandu-se si cu probleme sociale, sunt deprimate, sunt timide.

"
Scrie pe 2013-01-29 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul