Cercetatorii mexicani au patentat vaccinul impotriva dependentei de heroina

Cercetatorii de la Institutul National de Psihiatrie din Mexic sustin ca au testat cu succes pe soareci vaccinul impotriva dependentei de heroina, si se pregatesc sa-l  testeze si la oameni. Vaccinul, deja patentat in Statele Unite, actioneza prin cresterea rezistentei organismului la efectele heroinei, astfel consumatorii nu vor mai simti placere atunci cand isi injecteaza drogul. Reprezentantii institutului declara ca acest vaccin este pentru cei care au probleme grave de adictie si in cazul carora alte tratamente pentru a combate dependenta de narcotice nu au dat rezultate.

Desi cercetatorii lucreaza de cativa ani la cateva vacccinuri pentru dependenta de droguri, nicio formula  nu a fost pe deplin definitivata sau lansata pe piata. Un alt  grup de oameni de stiinta din Statele Unite  declara ca au inregistrat progrese semnificative in dezvoltarea unui vaccin pentru dependenta de cocaina.

Pentru vaccinul impotriva adictiei de heroina, soarecilor li s-a permis accesul la anumite cantitati de heroina pentru o perioada mai indelungata de timp. In cazul celor care au fost vaccinati, s-a constatat o scadere considerabila a consumului de  heroina, fapt ce le-a dat cercetatorilor speranta ca acelasi fenomen se poate intampla si la omenii care se confrunta cu dependenta de heroina. Unii experti considera ca acest vaccin are totusi unele neajunsuri, precum o actiune generala, si o influenta asupra mai multor tipuri de narcotice, inclusiv heroina.

"
Scrie pe 2012-02-24 de Reuters Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul