Ciocolata neagra ar putea imbunatati capacitatea de mers in cazul pacientiior cu afectiuni ale arterelor

Ciocolata neagra ar putea imbunatati capacitatea de mers in cazul pacientiior cu afectiuni ale arterelor

Persoanele in varsta care au probleme motorii din cauza circulatiei deficitare la nivel periferic isi pot imbunatati capacitatea de mers (mai precis perioada si distanta de mers devin mai mari), dupa ce consuma ciocolata neagra, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii italieni.

Studiul aparut in Journal Heart Association arata ca anumiti compusi prezenti in ciocolata neagra, polifenolii, se asociaza cu imbunatatirea performantei fizice In cazul celor care sufera de ateroscleroza, o alimentatie adecvata este esentiala pentru reducerea efectelor negative asociate bolilor cardiovasculare.

Pentru acest studiu, cercetatorii au recrutat 14 barbati si 6 femei, care aveau in medie aproape 70 de ani, carora li s-a cerut sa mearga pe o banda de alergat, cat de mult posibil. Aleatoriu, participantii  au consumat fie un baton de ciocolata cu lapte, fie un baton de ciocolata neagra, dupa care au reluat testul pe banda dupa ore.

Timpul si distanta de mers nu s-au modificat  in cea de-a doua sedinta de mers pentru cei care au consumat ciocolata cu lapte. In schimb, cei care au consumat ciocolata neagra au mers cu 17 secunde si cu  12 metri mai mult, fata de prima sedinta. Cercetatorii au masurat si nivelul un tip de gaz din sange ce se asociaza cu imbunatatirea circulatiei sangelui si s-a constatat ca este mai mare in cazul celor care au consumat ciocolata neagra.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-07-06 de Fox News Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul