Coacazele negre au o actiune antiinflamatorie remarcabila

Coacazele negre au o actiune antiinflamatorie remarcabila

Coacazele negre (Ribes nigrum L.) sunt extrem de benefice in afectiunile inflamatorii precum cele reumatismale, protejaza vasele de sange, atenueaza iritatiile si previn alergiile de sezon. Fitoterapeutii recomanda coacazele negre in artroza si guta deoarece combat inflamatia si durerea asociate acestor afectiuni. Atat frunzele de coacaz cat si mugurii limiteaza procesul de oxidare a tesuturilor actionand asupra anumitor hormoni.

Coacazele, bogate in tanini si vitamina C, actioneaza impotriva alergiilor de sezon, problemelor si sindromului gripal, fara efecte secundare. Frunzele si fructele imbunatatesc microcirculatia datorita continutului de flavonoizi. Bogat in antocianini, tanini (pigmenti) si flavonoizi, sucul de coacaze este o bautura cu proprietati astringente (restrange tesuturile) si antibacteriene. Se adapteaza tratamentului mucoaselor digestive iritate. Diminueaza diareea cauzata de antibioticele prescrise in caz de gastrita (inflamatia stomacului). Este de asemenea eficient in caz de raceala sau gripa.

 Coacazele ajuta organismul sa elimine bacteriile sau virusul si limiteaza proliferarea acestora. Eficienta in preventia si combaterea alergiilor de sezon se datoreaza actiunii asupra glandelor suprarenale. Desi nu impiedica producerea de histamina (substanta responsabila de reactiile alergice) ci eliberarea acesteia. Coacazele sunt bogate in mangan, un oligo-element care intareste mucoasele respiratorii si le diminueaza astfel sensibilitatea la alergeni.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-05 de Top Sante Farmacia casei tale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul