Colagenul este o proteina cheie in apararea impotriva cancerului

Colagenul este o proteina cheie in apararea impotriva cancerului

Stimularea proteinelor de colagen prezente in mod natural in corpul nostru ar declansa o reactie  chimica ce poate ajuta organismul sa combata cancerul. Aceasta descoperire deschide calea pentru dezvoltarea a noi tratamente. Colagenul este o proteina prezenta in toate structurile organismului uman si are un rol esential in declansarea semnalelor chimice capabile sa protejeze organismul de cancer.

Aceasta descoperire a fost realizata de cercetatorii britanici de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra si publicata pe site-ul de specialitate Medical Xpress unde se precizeaza ca „stimularea acestor semnale ar putea actiona ca un tratament eficace pentru tipurile de cancer ce se dezvolta in prezenta colagenului, cum e cel pulmonar cu celule scuamoase, pentru care in momentul de fata nu exista niciun tratament tintit”.

Echipa de cercetatori britanici a efectuat teste pe celule embrionare provenite din rinichi umani, adesea utilizate in astfel de studii. Au analizat rolul moleculei DDR care retransmite semnalele colagenului  si au constatat ca aceasta molecula a raspuns la tratament prin activarea unei alte proteine numita SHP-2. Pe site-ul Medical Xpress se explica faptul ca aceste rezultate ofera o ocazie excelenta pentru a concepe primele tratamente tintite impotriva cancerului pulmonar cu celule scuamoase, poate replicand actiunea proteinei SPH-2 pentru a redefini controalele normale impotriva dezvoltarii unui cancer in prezenta colagenului.

Au fost analizate datele a 438 de proteine diferite, stimulate de colagen si a fost izolata doua una singura, despre care cercetatorii cred ca joaca un rol esential in protejarea tesuturilor de cancer. Identificarea acestui declansator molecular deschide calea catre noi tratemente tintite, dupa cum a concluzionat Paul Huang, coordonatorul echipei de cercetare.

"

Scrie pe 2013-09-02 de Top Sante Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul