Combateti gripa cu uleiurile esentiale

Combateti gripa cu uleiurile esentiale

In fiecare an, virusul gripal sufera mutatii si ataca diferit, ceea ce afecteaza protectia vaccinului. In afara de cazurile cu complicatii, uleiurile esentiale pot juca un rol important in strategia de preventie dar si in caz de contaminare. De fapt, toate uleiurile au in proportii variabile, proprietati antivirale. Prin mecanismul lor de actiune, ele isi pastreaza in mare aceeasi eficacitate in fiecare an, indiferent de mutatiile anuale ale virusului.

Stimularea capacitatii naturale a organismului de a se apara este primul ax ce trebuie activat pentru a depasi starea gripala, in special prin stimularea asa-zisilor „natural killers” agenti de elita din categoria globulelor albe. Prin sustinerea acestora, capacitatea organsimului de a se apara creste. Uleiul esential de referinta in astfel de cazuri este cel de piper negru. Fara contraindicatii, fara a fi iute, acesta este recomandat adultilor (2 picaturi pe un comprimat neutru sau un cub de zahar) de doua ori pe zi, in scop preventiv si de pana la 4 ori in cazul debutului infectiei.

Aromaterapia cu ulei esential de coaja de portocala si de pin silvestru este recomandata pentru a neutraliza virusul gripal, deoarece gripa afecteaza intai de toate caile respiratorii. Asadar inhalarea uleiurilor esentiale antivirale ramane una din metodele cele mai simple si mai eficiente. Aceste uleiuri au avantajul ca pot fi adaptate la fel de bine adultilor cat si copiilor incepand cu varsta de doi ani. Se pot folosi cu un inhalator clasic in reprize de 15 minute de doua pana la trei ori pe zi.

Incepand cu varsta de 7 ani, pot fi folosite in mod similar uleiul esential de Eucalyptus radiata sau cel de Cinnamomum camphora. Acesta din urma este un ulei esential de referinta in timpul perioadelor de epidemie contagioasa din perioada iernii. Prin frectie (pur sau diluat), acest ulei poate fi aplicat pe torace si incheieturi. De asemenea, acesta ajunge in mai putin de o ora la nivelul cailor respiratorii.

"

Scrie pe 2014-03-07 de Le Point Farmacia casei tale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul