Compusii din soia au proprietati anti-aging

Compusii din soia au proprietati anti-aging

Soia este un produs activ impotriva ridurilor si scaderii fermitatii pielii. Este indicat in special in perioada menopauzei. Dupa extractia uleiului de soia ramane materia prima, foarte bogata in proteine. Plecand de la acest ingredient, industria cosmetica extrage peptide anti-aging (ansambluri de amino-acizi). Spre exemplu, Sisley utilizeaza hidroliza, o tehnica de descompunere cu ajutorul apei, pentru a selectiona cele mai bune peptide din soia. Aceste ingrediente, printre care decorina, actioneaza la suprafata si in profunzime. Realizand retele de fibre, acestea densifica tesutul cutanat care devine mai ferm.

Textura cutanata a pielii pare intinerita iar porii sunt mai putin vizibili. Mult mai controversati, dar la fel de interesanti sunt hormonii vegetali, isoflavonii. Imitand actiunea hormonilor feminini, acesti fito-estrogeni (hormoni vegetali) limiteaza efectele nedorite ale menopauzei. Suplimentele alimentare care ii contin sunt de asemenea controversate. In schimb, aplicati pe piele, poseda proprietati stimulatoare si densifiante, ideale pentru a lupta impotriva semnelor de imbatranire cutanata (tenul fin si deshidratat). Integrate in formulele anti-imbatranire stimuleaza fibroblastii (celulele dermei), marind sinteza de elastina si colagen, dar si cea de acid hialuronic.

Uleiul de soia contine acizi grasi nesaturati care intra in compozitia membranelor celulare. Un detaliu important, deoarece o  membrana supla este si una mobila ce poate capta moleculele necesare bunei functionari a celulor. In plus, uleiul de soia este o sursa de vitamina E (tocoferol), cu proprietati antioxidante dovedite. Vitamina E protejeaza de asemenea membrana celulara, ce devine rigida in urma atacurilor radicalilor riberi. Recomandat pentru ingrijirea pielii, uleiul de soia are efect benefic asupra parului uscat si este suficent de neutru pentru a fi folosit in  ingrijirea pielii sensibile a bebelusilor. Datorita texturii fluide si usor de absorbit, uleiul de soia este placut si usor de aplicat.

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-11-04 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul