Comunica cu bebelusul tau ca si cum ai vorbi  cu un adult. Potrivit cercetatorilor, aceasta practica stimuleaza intelectul celui

Comunica cu bebelusul tau ca si cum ai vorbi cu un adult. Potrivit cercetatorilor, aceasta practica stimuleaza intelectul celui

Oamenii de stiinta din Statele Unite sunt de parere ca trebui sa vorbesti bebelusului ca unui adult, deoarece sintaxa si vocabularul de o complexitate mai mare vor contribui la dezvoltarea cerebrala, spre deosebire de frazele incomplete. Datele unui studiu prezentat in cadrul conferintei anuale a Societatii americane pentru progresul stiintei (AAAS) sugereaza ca limbajul parintilor influenteaza dezvoltarea structurilor cerebrale ale bebelusului. Din acest motiv, cercetatorii incurajeaza un discurs  mai complex.

Pentru a ajunge la astfel de concluzii, cercetatorii au evaluat si comparatat evolutia cerebrala a copiilor defavorizati cu cea a copiilor ai caror parinti aveau studii superioare si un nivel de trai ridicat. S-a constatat ca exista diferente intre sistemele cognitive care directioneaza sociabilitatea si memoria, dar si diferente inregistrate la acea parte a creierului care conditioneaza dezvoltarea vorbirii.

Studii precedente au demonstrat ca acei copii care au un nivel de trai relativ ridicat asculta in primii ani de viata mult mai multe cuvinte spre deosebire de copii cu un nivel de trai modest. In cazul  celor din urma, aceasta lipsa se asocia cu rezultate scolare mai slabe. Diferentele devin din ce in ce mai mari in jurul varstei de 18 luni, iar in jurul varstei de doi ani, copiii din medii modeste atingeau un nivel de competenta pe care copiii din medii cu un nivel de trai ridicat il atinsesera cu 6 luni inainte.

Cercetatorii recomanda parintilor sa nu ezite sa foloseasca fraze mai lungi, mai descriptive, asociind cuvintele si contextul. Limbajul parintilor trebuie sa fie bogat si complex. Nu este vorba doar de inmagazinarea vocabularului, ci si de calitatea acestuia. Cercetatorii cred ca inteligenta se formeaza prin intermediul limbajului, acesta formeaza structuri de sens care vor ajuta copilul sa invete cuvinte noi. In cazul in care copilul intelege unul din cuvintele frazei, contextul ii va permite sa deduca intelesul celorlalte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-02-19 de MaxiSciences Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul