Consumul de alcool si supraponderabilitatea pot fi fatale in cazul femeilor cu boli hepatice

Cercetatorii sustin ca alcoolul si greutatea corporala pot  avea un impact letal asupra persoanelor care sufera de afectiuni hepatice. Conform unui nou studiu ce a analizat un esantion de 107.000 de femei,  consumul semnificativ de alcool asociat cu o greutate corporala peste limita normala mareste riscul de boli hepatice cronice. Peste 107.000 de femei din Regatul Unit ce au luat parte la acest studiu au fost  evaluate in functie de indicele de masa corporala (<25 sau ≥25) sau in functie de consumul de alcool (intre 0 si 15 unitati sau peste 15 unitati pe saptamana).

Participantele la studiu cu indicele de masa corporala peste 25 si cu un consum mare de alcool prezentau un risc mai mare de a dezvolta boli ale ficatului. Cercetatorii au explicat ca  femeile prezinta un risc mai mare comparativ cu barbatii deoarece alcoolul in cazul lor poate cauza mai multe leziuni ficatului. Astfel, femeile pot dezvolta forme mai severe ale bolii intr-un timp mai scurt si la doze de alcool mai mici.

Un alt studiu recent a identificat o legatura evidenta intre dezvoltarea carcinomului hepatocelular la pacientii diagnosticati cu ciroza alcoolica si boala ficatului gras. Studiul a aratat ca pacientii cu ciroza alcoolica care aveau si boala ficatului gras, obezitate sau supraponderabilitate, diabet tip 2 sunt mai expusi riscului de a dezvolta carcinom heapatocelular. La nivel mondial  carcinomul heaptocelular reprezinta 5,4% din toate cazurile de cancer si cauzeaza 695.000 de decese pe an. In Europa se inregistreaza cea mai ridicata rata a consumului de alcool din lume, unde unul din sapte adulti consuma mai mult decat cantitatea recomandata zilnic.

"
Scrie pe 2013-04-30 de Medical News Today Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul