Consumul de ardei de doua ori pe saptamana reduce riscul maladiei Parkinson cu o treime

Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care consuma alimente ce contin o forma comestibila a nicotinei care include rosii cartofi si vinete beneficiaza de un grad mai mare de protectie fata de maladia Parkinson. Studiul aduce noi dovezi ce asociaza un risc scazut al bolii in cazul fumatorilor si al celor care folosesc plasturi cu nicotina. Totusi , expertii recomanda prudenta si sustin ca si alti constituenti din produs pot juca un rol, sau boala influenteaza daca o anumita persoana fumeaza sau consuma anumite alimente.

Studiul realizat de cercetatorii americani este primul care investigheaza nicotina alimentara si riscul de a dezvolta Parkinson. Pentru acest studiu 490 de pacienti recent diagnosticati cu maladia Parkinson au furnzat informatii despre obiceiurile alimentare si tutun. Un alt grup de 644 de persoane care nu sufereau de nicio afectiune neurologica a luat parte la studiu. In general, consumul de legume nu a influentat riscul de Parkinson. Dar probabilitatea de a fi diagnosticat cu aceasta afectiune scadea pe masura ce participantii la studiu consumau mai multe legume din familia solanaceelor, ce contin cantitati foarte mic de nicotina, substanta din tigari ce provoaca dependenta.

Cel mai semnificativ impact s-a constatat la consumul de ardei, in special la persoanele cu foarte putina expunere la tutun sau deloc, la participantii care consumau ardei de cel putin doua ori pe saptamana riscul de a dezvolta boala scadea cu 30%. Studii anterioare pe animale au aratat ca stimularea moleculelor unui receptor de nicotina din creier previne lezarea neuronala din boala Parkinson. De asemenea, alte studii au aratat ca persoanele care fumeaza sunt mai putin expuse riscului de a dezvolta boala.

"
Scrie pe 2013-05-10 de Daily Mail Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul