Consumul de cafea are efecte benefice in cazul pacientilor cu ciroza

Consumul de cafea are efecte benefice in cazul pacientilor cu ciroza

Potrivit unui studiu, consumul de cafea poate reduce riscurile de deces prin ciroza hepatica, mai precis riscul scade cu 66 de procente daca pacientul cu ciroza hepatica bea doua sau mai multe cesti de cafea pe zi. Aparut in publicatia Hepatology, studiul indica un nou beneficiu al cafelei asupra starii noastre de sanatate. Acesta este ultimul pe lista, cele mai recente fiind scaderea riscului de suicid si cel de diminuare a riscului de cancer hepatic. Un alt studiu recent sugereaza ca 200 de miligrame de cofeina pe zi stimuleaza memoria pe termen lung.

Statisticile Organziatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca ciroza hepatica este responsabila de 1,3% din numarul total de decese la nivel mondial. Studiul condus de Dr Woon-Puay Koh (National University of Singapore) a investigat efectul cafelei asupra riscului de deces prin ciroza hepatica, pe langa cel al alcoolului, ceaiului negru, ceaiului verde si bauturilor racoritoare. Conform datelor obtinute, doar cafeaua diminueaza aceste riscuri, in timp ce consumul semnificativ de alcool creste aceste riscuri.

Au fost analizate datele furnizate de 63,000 de persoane cu varste intre 45 si 74 de ani cu privire la alimentatie, stil de viata si istoric medical intre 1993 si 1998, perioada de follow-up fiind de 15 ani. In acest interval 14.928 de persoane au decedat, din care 114 de ciroza hepatica. Consumul de cafea a fost asociat cu un risc de deces prin ciroza, in special  in cazul hepatitei non-virale asociata cirozei. Riscul de mortalitate era cu 66% mai mic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-04-07 de Medical News Today Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul