Consumul de cafea nu influenteaza riscul de psoriazis

Initial, berea si tigarile au fost declarate nefaste pentru pacientii cu psoriazis, dar cercetatorii au descoperit recent ca nu se poate stabili o legatura intre psoriazis si un alt viciu, cafeaua.Dr. Abrar Qureshi si echipa sa din Boston au demarat un studiu pentru a stabili daca exista o legatura intre populatia java si psoriazis. Au luat in calcul si probabilitatea ca proprietatile antiinflamatoare ale cafeinei pot proteja impotriva psoriazisului. Aceasta ipoteza a fost raportata de un grup de cercetatori iranieni care au aplicat cafeina direct pe pielea voluntarilor care erau diagnosticati cu psoriazis si au identificat o imbunatatire aparenta.

Oamenii de stiinta considera ca psoriazisul este determinat de o reactie anormala a sistemului imunitar care-si ataca celulele din propriul corp. Tratamentele pentru psoriazis includ creme topice, expunere la ultraviolete, si medicamente sistemice care targheteaza sistemul imunitar. Pentru a vedea daca prin consumul de cafeina o persoana poate dezvolta sau nu psoriazis, Qureshi si colegii au studiat datele a peste 82.000 de participanti care au furnizat informatii despre obiceiurile lor alimentare in 1991, data la care nu sufereau de psoriazis.

In urmatorii 14 ani, aproximativ 1000 de persoane participante la studiu au dezvoltat psoriazis, dupa cum arata raportul publicat in Archives of Dermatology. Initial, riscul de adezvolta psoriazis parea usor ridicat, in randul celor care consumau o cantitate semnificativa de cofeina (fie ca provenea din cafea, bauturi racoritoare, ceai, sau ciocolata). Dar datele au aratat ca bautorii de cafea fumau si mai mult comparativ cu cei care consumau o cantitate mai mica de cofeina.

Studii anterioare realizate de aceeasi echipa de cercetatori au asociat psoriazisul atat cu consumul de alcool cat si cu fumatul. Atunci cand au examinat impactul fumatului, au constatat de asemenea ca nu exista nicio legatura intre cafeina si problemele dermatologice. Desi cercetarile efectuate anterior nu arata ca doar fumatul sau consumul de alcool poate cauza psoriazisul, datele obtinute reprezinta un motiv suficient pentru a renunta la aceste obiceiuri nesanatoase.

Un alt cercetator care nu au fost implicat in acest studiu, dar care a analizat efectele consumului de cafea asupra starii de sanatate sustine ca cel putin filtrata, bautura nu este daunatoare pentru persoanele sanatoase. Mai mult, datele stiintifice arata ca riscul de diabet, accident cerebrovascular si anumite tipuri de cancer poate fi diminuat prin consumul de cafea. Totusi, expertii recomanda prudenta deoarece, o cantitate prea mare de cafea poate duce la insomnii, anxietate si hipertensiune.

"
Scrie pe 2012-03-23 de Reuters Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul