Consumul de cafea stimuleaza memoria adolescentilor

Consumul moderat de cafea in cazul tinerilor, in special la adolescente, imbunatateste capacitatile cognitive. Inca din anii 70, consumul de cafea a cunoscut o crestere exponentiala de 70%, iar mai multe studii justifica aceasta crestere a consumului de cafea  prin descoperirea unui numar semnificativ de beneficii. Spre exemplu, doua pana la trei cafele pe zi maresc vigilenta, imbunatatesc starea de spirit si previn recidiva cancerului mamar. Spre exemplu cafeaua pregatita in stilul grecesc poate chiar prelungi speranta de viata.

De aceasta data, un studiu american s-a interesat de efectele consumului moderat de cafeina asupra adolescentilor in general (sub forma de cafea, bautura energizanta, sau bautura racoritoare). Concluziile acestui studiu au fost prezentate in cadrul conferintei de Nutritie a Societatii Americane pentru Biologie Experimentala. Prof. Jennifer Temple de la Universitatea Buffalo a analizat efectul cafeinei asupra unui grup de 96 de adolescenti (baieti si fete)  atunci cand dadeau teste de memorie sau teste cognitive. Unii participanti au consumat cafeina, altii un placebo.

 Adolescentii consumatori de cafeina au obtinut rezultate mai bune la testele de memorie. Mai mult, s-au observat diferente in ceea ce priveste reactia la cafeina in functie de sex (efectul cafeinei a fost mai semnificativ in cazul fetelor) ceea ce i-ar putea ajuta pe cercetatori sa dezvolte tratamente contra dependentei de droguri in functie de sex.

 

 

"
Scrie pe 2013-05-10 de Top Sante Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul