Consumul de peste gras previne pierderea memoriei

Un studiu recent sugereaza ca inlocuirea carnii rosii cu pestele gras poate preveni pierderea memoriei mai tarziu in viata. Studii anterioare sugereaza o varietate de beneficii  pe care le implica dieta mediteraneana, printre care cresterea sperantei de viata, un risc mai mic de boli cardiace, obezitate, diabet, cancer si dementa. Persoanele care adopta un regim alimentar mediteranean prezinta o probabilitate cu 19% mai mica de a avea probleme ale capacitatii de gandire si memorare in cea de-a sasea decada de viata. Consumul de alimente bogate in acizi grasi omega 3, precum pestele si limitarea consumului de carne rosie, grasimi saturate si lactate ar putea tine la distanta afectiuni precum dementa, sustin cercetatorii.

Un nou studiu publicat in revista Neurology a examinat legatura dintre o alimentatie sanatoasa si activitatea cognitiva, o serie de abilitati de gandire si memorare care incep sa scada la unele persoane in varsta si sunt semne ale dementei. Cercetatorii de la Universitatea din Alabama au studiat datele medicale pentru un esantion de 17.478 de participanti cu o varsta medie de 64 de ani care au luat parte la un studiu pentru accident cerebrovascular. Oamenii de stiinta au analizat cat de mult regimul alimentar al participantilor la studiu se asemana cu dieta mediteraneana apoi au fost evaluate capacitatile de gandire si memorare pentru o perioada de patru ani.

Per total, 7% din participanti aveau o activitate cognitiva cu modficari, dar riscul era cu aproximativ 20% mai mic pentru cei al caror regim alimentar se asemana cel mai mult cu dieta mediteraneana. Dr Georgios Tsivgoulis, coordonator al studiului a declarat ca regimul aliemntar este o activitate importanta ce poate fi modificata pentru a contribui la preventia dementei. Desi acest regim alimentar s-a dovedit benefic pentru majoritatea paritcipantilor in ceea ce priveste calitatea memoriei, legatura nu s-a dovedit si pentru 17% din participanti care sufereau de diabet.

 

 

"
Scrie pe 2013-04-30 de The Telegraph Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul