Consumul de cafea ar putea proteja impotriva cancerului de prostata

Consumul de cafea ar putea proteja impotriva cancerului de prostata

Cel putin 4 cesti de cafea pe zi ar putea reduce riscul de recidiva al cancerului la prostata dar si progresia bolii, dupa cum sugereaza un studiu aparut in Cancer Causes and Control. Cercetatorii americani au analizat cazurile a 1001 supravietuitori de cancer de prostata din cadrul unui studiu realizat pe un segment de populatie cu varste intre 35 si 74 de ani. Toti supravietuitorii au fost diagnosticati cu aceasta maladie intre 2002 si 2005. Participantii au fost rugati sa completeze un chestionar despre obiceiurile nutritionale, mai precis frecventa cu care consuma alimentele, cu doi ani inainte de diagnosticarea cancerului la prostata. De asemenea, au furnizat informatii despre dieta si bauturile pe care le consumau.

Alte date colectate de la participanti au fost informatii demografice si stilul de viata, incidenta cancerului in familie, medicatia, istoricul privind screening-ul pentru cancerul la prostata. Cercetatorii au realizat o analiza a datelor din perioada de 5 ani de follow-up dupa prima diagnosticare a pacientilor pentru a afla daca boala a recidivat sau a progresat. Din cei 1001 participanti, 630 au dat informatii despre consumul de cafea si au fost inclusi pentru rezultatele finale. Analiza a aratat ca din acesti participanti, 61% au consumat cel putin o ceasca de cafea pe zi, in timp ce 12% au baut cel putin o cafea pe zi.

 Pacientii care au baut cel putin 4 cafele pe zi prezentau un risc de recurenta si/sau progresie a bolii cu 59% mai mic fata de cei care beau o cafea pe saptamana. In plus, in cadrul studiului, cercetatorii au analizat legatura dintre consumul de cafea si cancer la prostata – cauza de deces la 894 de pacienti care au fost inclusi in faza initiala ce presupunea completarea chestionarului prinvind frecventa cu care erau consumate alimentele. Nu a fost indentificata o legatura intre consumul de cafea si o mortalitate redusa din cauza cancerului la prostata.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-08-29 de Medical News Today Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul