Copii petrec prea putin timp in aer liber si feriti de soare, iar consecintele nu intarzie sa apara

Copii petrec prea putin timp in aer liber si feriti de soare, iar consecintele nu intarzie sa apara

Rahitismul, asociat in secolul XIX cu saracia, revine in prim plan in Marea Britanie. Numarul cazurilor a crescut de patru ori in ultimii patru ani, iar explicatia este perioada de timp tot mai mare pe care o petrec cei mici in casa, feriti de razele solare. Statisticile arata ca in 2012 – 2013, s-au inregistrat 833 de copii au fost consultati in spital pentru rahitism , o afectiune cauzata de deficitul de vitamina D. 

In urma cu 10 ani se inregistrau doar 190 de cazuri. Unii experti sunt de parere ca parintii, foarte preocupati sa-si  protejeze copii de expunerea la soare (in prezenta soarelui, nivelului vitaminei D creste), au contribuit la aceasta crestere alarmanta. Alte cauze ar putea fi interesul copiilor pentru activitati care se desfasoara in interior (jocul pe calculator), scaderea  numarului de copii care iau capsule cu ulei de peste, transportul copiilor la scoala cu masina. Afectiunea care provoaca deformari ale oaselor era frecventa in Anglia in secolul XIX dar a fost eradicata prin imbunatatirea alimentatiei.

Vitamina D este produsa atunci cand corpul intra in contact cu razele solare, dar poate fi asimilata si din surse alimentare: peste gras, oua si ficat. Specialistii  cred ca in momentul de fata copii mananca prea multe alimente procesate. In plus, in cazul celor cu obezitate, organismul asimileaza mult mai greu vitamina D. Exista posibilitatea ca mesajul de a ne proteja de soare pentru a nu dezvolta cancer de piele sa fie redus la extrem. Totusi, 20 de minute de  expunere la lumina soarelui (fata si brate) sunt recomandate pentru  a asimila vitamina D.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-01-22 de Daily Mail Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul