Crizele cardiace sunt mai numeroase imediat dupa trecerea la ora de vara

Crizele cardiace sunt mai numeroase imediat dupa trecerea la ora de vara

Potrivit unui studiu american, numarul crizelor cardiace inregistreaza o crestere de 25%  in ziua de luni ce urmeaza trecerii la ora de vara. Acest fenomen persista si dupa ce au fost luati in calcul  si factorii sezonieri. Ziua de marti  ce urmeaza trecerii la ora de iarna, dupa ce  se castiga o ora de somn, numarul crizelor cardiace scade cu 21%, potrivit aceluiasi studiu aparut in revista Open Heart.

Autorul principal al studiului, Dr Amneet Sandhu, subliniaza faptul ca numarul total de crize cardiace nu se schimba in saptamana de dupa trecerea la ora de vara. Stresul poate fi combinat cu schimbari in ciclul somnului. Persoanele deja vulnerabile la boli cardiace prezinta un risc mai mare dupa o schimbare brusca de ora. Pe baza analizei intrarilor la urgenta din ziua de luni (prima de dupa trecerea la ora de vara) se remarca o crestere de 34% a crizelor cardiace timp de 4 ani consecutivi intre saptamana precedenta si cea ulterioara trecerii la ora de vara (93 de crize cardiace fata de 125).

Cercetatorii nu pot explica acest fenomen dar au dezvoltat o ipoteza:  este vorba probabil de o combinatie de factori, pe care stresul ii amplifica, cum ar fi inceperea unei noi saptamani de lucru combinata cu modificari ale ciclului de somn. Aceasta modificare ar putea duce la mobilizarea personalului in acea perioada.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-04-01 de France TV Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul