Cum alegem biberonul potrivit?

Viitoarele mamici se pot simti coplesite de alegerile pe care trebuie sa le faca in a gasi biberoanele si tetinele potrivite pentru bebelusii lor. Oferta abundenta a magazinelor creeaza adesea confuzie si dezorientare, astfel incat se impune o analiza atenta a produselor pentru copii. Iata cateva sfaturi utile pentru a-i ajuta pe parinti sa faca alegeri convenabile.

Intr-un studiu publicat in jurnalul medical Nursing for Women`s Health, specialistii arata ca designul biberoanelor pentru copii si al tetinelor are la baza o cercetare efectuata in anii ‘60 si ’70, care a studiat modul in care copiii sug laptele atunci cand sunt hraniti la san sau din sticla.

Acestia explica faptul ca biberoanele si tetinele sunt fabricate in diverse forme si marimi, toate fiind facute pentru a simula alaptarea la san. Cel mai simplu design este sticluta pliabila, cu forma asemanatoare unui san, in vreme ce design-urile cele mai complicate incorporeaza trasaturi care previn ca nou-nascutul sa inhaleze prea mult aer in timp ce se hraneste.

Alegerea finala se reduce, probabil, la doi factori: preferintele mamei si ale bebelusului. Potrivit specialistilor, fiecare copil are modul lui de a se alapta si un ritm propriu, care poate fi mai rapid sau mai lent. 

Alegerea biberonului si a tetinei:


1. Tetinele sunt concepute in functie de rata de curgere a laptelui, fiind disponibile in game pentru o rata scazuta, medie sau rapida. Cea inceata este indicata, de obicei, pentru copiii mai mici, care abia incep sa se hraneasca, asa incat este recomandabil sa alegeti combinatia de biberon si tetina cea mai potrivita pentru stilul de hranire al copilului. Unii copii primesc orice tetina cand sunt infometati, in vreme ce altii prefera ceea ce le este deja cunoscut.

2. Daca nu sunteti siguri ce rata prefera bebelusul dumneavoastra, alegeti mai intai o rata de curgere inceata sau medie si pastrati-o pe aceasta daca bebelusul se simte confortabil cu ea.

3. Analizati intotdeauna studiile clinice facute cu tipul de biberon si tetina pentru care ati optat si verificati daca acestea previn colicile. In acelasi timp, fiti atente si la cine a finantat studiul respectiv.

4. Nu exista „produsul perfect”: toate sunt in general bune, prin faptul ca au sisteme pentru biberoane si tetine facute pentru a reduce inhalarea in exces a aerului, ce poate cauza disconfort copilului si il poate determina sa aiba reflux la mancare sau chiar sa o regurgiteze.

5. Lasati-i timp bebelusului pentru a se obisnui cu noul biberon si noua tetina. Chiar daca le respinge initial, nu renuntati la produsele respective. Schimbarea continua a biberonului si/sau tetinei este frustranta si costisitoare.

6. Cereti sfatul altor mamici si prietene: vizitati site-uri destinate parintilor, pentru a primi informatii avizate referitoare la biberoane si tetine inainte de a merge sa le cumparati.

7. Fiti atenti la preturi. Schimbarea unui sistem cu altul poate fi costisitoare, astfel incat ar trebui sa va asigurati ca v-ati informat si in privinta preturilor cand vreti sa luati o astfel de hotarare.

De asemenea, in cazul in care optati pentru produse care au sisteme mai complicate, specialistii va avertizeaza ca ar trebui sa fiti pregatite sa petreceti mai mult timp curatandu-le. Astfel, cu cat au mai multe parti si zone mici in componente, cu atat mai greu va fi sa le curatati."
Scrie pe 2010-07-21 de Medical News Today Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul