Cum recunoasteti semnele unui accident vascular cerebral

In cazul unui accident vascular cerebral, tratamentul rapid este esential pentru reducerea impactului daunator asupra creierului. Rudele pacientilor pot avea o contributie importanta la vindecarea acestora, prin alertarea imediata a personalului medical.

Astfel, este recomandabil sa fiti atenti la urmatoarele indicatii:

1. Fata – Persoanele care sufera un accident vascular cerebral au fizionomia orientata intr-o parte, isi pierd mimica fetei, iar gura si ochii atarna in jos.

2. Bratele – De asemenea, aceste persoane nu isi pot ridica si mentine bratele in aer, din cauza starii de slabire sau amorteala a muschilor.

3. Vorbirea – Victimele accidentelor vasculare cerebrale nu au o vorbire coerenta, deoarece nu pot pronunta corect silabele.

4. Timpul – La aparitia oricaror dintre aceste simptome, sunati imediat la 112. Timpul este crucial in acordarea tratamentului.

De precizat ca simptomele pot varia de la o persoana la alta, insa, de regula, isi fac aparitia brusc. Daca banuiti ca dumnevoastra sau altcineva sufera un accident vascular cerebral, chemati de urgenta ambulanta."
Scrie pe 2010-08-25 de The Telegraph Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul