Deficitul de vitamina D poate duce la complicatii in timpul sarcinii

Deficenta de vitamina D a fost deja asociata cu diverse probleme de sanatate. Mai nou, un studiu observational sugereaza ca lipsa vitaminei D este asociata cu diverse complicatii in timpul sarcinii, cum ar fi: riscul de infectii, preeclampsie, diabet gestational, dezvoltare fetala limitata, cezariana, greutate scazuta a nou-nascutului la nastere. Au fost analizate datele a 31 de studii publicate intre 1980 si 2012, numarul de participanti variind de la 95 pana la 1,100.

Rezultatele studiului publicat in BMJ, au arata ca femeile insarciante cu niveluri scazute de 5-OH vitamina D prezentau un risc mai mare de a dezvolta preeclampsie, diabet gestational si de a da nastere unui copil cu greutate mai mica pentru varsta gestationala. Nivelurile de vitamina D din timpul sarcinii nu au fost asociate cu vreun impact asupra inaltimii sau circumferintei capului nou-nascutului.

Autorii studiului considera rezultatele ca fiind ingrijoratoare deoarece lipsa vitaminei D este des intalnita in sarcina, in special la femeile cu expunere limitata la soare, vegetariene si cele care provin din minoritatile etnice cu ten inchis. Suplimentele alimentare, alimentele bogate in vitamina D si expunerea la soare sunt optiuni importante pentru ca femeile insarcinate sa-si asigure necesarul de vitamina D.

"
Scrie pe 2013-03-27 de Medical News Today Ingrijirea mamicii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul