Derivatii de canabis ar putea fi utilizati pentru tratarea leucemiei

Derivatii de canabis ar putea fi utilizati pentru tratarea leucemiei

Un studiu britanic a demonstrat ca derivatii de canabis ar putea distruge celulele canceroase prezente la persoanele afectate de leucemie. Canabinoizii sunt compusi bioactivi ai plantei de canabis cu numeroase proprietati terapeutice. Pentru acest studiu, cercetatorii britanici au explorat activitatea a sase canabinoizi, canabiolul, acidul canabidiolic, canabigerolul, acidul canabigerolic, canabigevarinul si acidul canabigevaric utilizat singur sau in combinatie, asupra celulelor canceroase.

Cercetatorii au remarcat ca acesti compusi, non-psihotropi, prezinta o puternica activitate anticanceroasa, capabila sa tinteasca caile deja cunoscute in dezvoltarea cancerului, sugerand astfel ca numeroase tipuri de cancer ar putea fi vizate in urma acestei descoperiri. Oncologul Dr Wai Liu subliniaza faptul ca efectul canabinoizilor asupra celulelor canceroase este deja stabilit. Institutul National de Cancer din Statele Unite a efectuat deja cercetari pe animal privind efectele plantei asupra cancerului si s-a observat impactul anumitor canabinoizi asupra dezvoltarii tumorale.

Acesti compusi provoaca moartea celulara prin blocarea dezvoltarii vaselor de sange necesare cresterii tumorii. Pot elimina celulele canceroase, in special in cancerul mamar, hepatic, cancerul de colon, protejand totodata celulele sanatoase. A fuma canabis nu serveste la nimic deoarece prin ardere sunt distrusi compusii cei mai utili. Prescrierea medicamentului, sub forma de comprimate sau sub forma injectabila permite calibrarea dozei de canabinoizi cu cea mai mare eficacitate posibila. Studiul a fost publicat in revista Anticancer Research si a fost in parte finantat de compania farmaceutica GW Pharmaceuticals, producatorul medicamentului derivat din cannabis, Sativex, administrat in tratamentul sclerozei multiple.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-10-30 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul