Diete pe baza de ciocolata?

Un nou studiu arata ca persoanele care consuma in mod regulat ciocolata prezinta un indice de masa corporala mai mic decat al celor care nu consuma atat de des. Cercetatorii nu au putut spune cu exactitate de ce un produs care contine foarte mult zahar, grasimi si calorii poate avea un efect pozitiv asupra greutatii corporale. Se pare ca antioxidantii si alti compusi din ciocolata accelereaza metabolismul."Ciocoholicii" stiu probabil ca in ultimii ani ciocolata a fost asociata cu o serie de beneficii pentru sanatate, iar lista pare sa devina din ce in ce mai lunga. Studiile au aratat ca un consum regulat de ciocolata poate reduce tensiunea arteriala, riscul cardiovascular, imbunatateste colesterolu, si poate sa regleze secretia de insulina.

Desi studiul de fata este primul cate analizeaza efectele ciocolatei asupra greutatii corporale, rezultatele cercetarilor coincid cu alte dovezi care sugerau efecte metabolice benefice. Studiul realizat de Dr. Beatrice A. Golomb, Universitatea California, San Diego, a fost publicat in Archives of Internal Medicine, si finantat de Institutul National de Sanatate. Cercetatorii au analizat nivelul de activitate fizica, cantitatea de calorii consumata, tipurile de grasimi consumate la peste 1000 de persoane adulte participante la studiu, si relatia dintre starea lor de sanatate, greutatea corporala si consumul de ciocolata. In medie, subiectii erau de varsta mijlocie, faceau exercitii fizice de trei ori pe saptamana si consumau ciocolata de doua ori pe saptamana. Nu s-a facut diferenta inte tipurile de ciocolata consumate (neagra, cu lapte, sau alba).

Cei care consumau ciocolata cu cea mai mare regularitate, desi aveau un consum mai mare de calorii si nu aveau o activate fizica mai intensa decat cei care consumau cea mai mica cantitate de ciocolata, prezentau un indice de masa corporala mai mic. Rezultatele au fost ajustate la o serie de variabile, inclusive varsta, sexul, depresia, consumul de fibre vegetale, consumul de grasimi si calorii.Dr. Golomb atrage atentia ca nu cantitateamai mare de ciocolata este benefica, ci ciocolata consumata cat mai des. Dr. Golomb avea cunostinta de cercetarile efectuate pe animale care aratau ca polifenolii, antioxidanti care se gasesc din abundenta in ciocolata, in special cea neagra cresc performanta musculara si reduc greutatea fara modificari in ceea ce priveste consumul de calorii sau nivelul de exercitiu fizic. Dr. Golomb e de parere ca imbunatatirile de la nivelul metabolismului ar contrabalansaconsumul de calorii din ciocolata,asadar rezultatul final asupra greutatii corporale ar fi unul neutru.

"
Scrie pe 2012-03-28 de New York Times Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul