Dietele cu putini carbohidrati dar bogate in proteine incetinesc cresterea tumorei si reduc riscul aparitiei cancerului.

Conform unui studiu publicat in Cancer Research, revista Asociatiei Americane pentru Cercetarea Cancerului,  schimbarea dietei poate avea un impact asupra riscului de a dezvolta cancer. Cercetatorii declara ca foarte multi pacienti care sunt diagnosticati cu aceasta maladie sunt interesati sa faca schimbari acolo unde pacientii au un control mai mare, iar acest lucru face mult mai credibila ideea ca o schimbare a dietei poate avea beneficii majore.

Cercetatorii au implantat diverse tulpini de soareci cu celule ale tumorilor umane sau cu celule are tumorilor soarecilor, atribuindu-le una din cele doua diete din cadrul studiului. Prima dieta, tip Western, continea in proportie de 55 % carbohidrati, 23% proteine, 22% grasimi. Cea de-a doua dieta (South Beach) bogata in proteine contine 15% carbohidrati, 58% proteine si 26% grasimi. S-a constatat ca celule tumorilor cresc semnificativ mai lent in cazul celei de-a doua diete.

De asemeni, soarecii predispusi cancerului mamar au  facut parte din categoria cu dieta bogata in carbohidrati, dar si cea saraca in carbohidrati. Jumatate din acestia care au primit o dieta bogata in carbohidrati au dezvoltat in primul an de viata cancer de san. In schimb, nici unul din soarecii cu aceeasi predispozitie dar care au primit o dieta saraca in carbohidrati si bogata in proteine nu au dezvoltat cancer mamar.

In cadrul aceluiasi studiu, cercetatorii au testat efectul inhibitorului de mTOR care inhiba cresterea celulei, dar si a inhibitorului de COX-2 care reduce inflamatia. S-a constatat ca acesti agenti au un efect mai puternic in cazul soarecilor care au avut o dieta cu putini carbohidrati, dar bogata in proteine. Oameii de stiinta declara ca celule din tumori au nevoie de mai multa glucoza pentru a se dezvolta. Prin restrictionarea consumului de carbohidrati, se limiteaza glucoza din sange si insulina, un hormon care favorizeaza cresterea tumorilor atat la oameni cat si la soareci, conform unor studii independente realizatre anterior.

Mai mult, dietele sarace in carbohidrati, tip South Beach  pot intari capacitatea sistemului imunitar  sa inlature celulele canceroase, sa previna obezitatea,  care duce la inflamatie cronica si cancer.

"
Scrie pe 2011-06-16 de Science Daily Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul