Doua companii din industria farmaceutica formeaza un parteneriat pentru a dezvolta medicamente pentru autism

Doi companii a dezvolta medicamente pentru retardul mintal si autism au decis sa colaboreze pentru a  reduce costurile de cercetare si a aduce pe piata cat mai rapid tratamente eficiente. Intelegerea intre Roche (gigantul elvetian) si Seaside Therapeutics, o companie privata cu sediul in Cambridge, Massachusetts  da sperante ca medicamentele vor atenua unele simptome comportamentale asociate autismului si in special o cauza a autismului si retardului mintal, sindromul X fragil.

Aproximativ 100.000 de americani au acest sindrom. Unii parinti ai copiilor tratati cu noile medicamentele in cadrul studiilor clinice au remarcat schimbari pozitive in comportamentul lor. Mama unui baietel Anders cu acest sindrom a declarat ca a reusit sa-l duca la dentist, sa fie cooperant, dupa ce a urmat un tratament experimental cu arbaclofen, iar inainte trebuia sa-l imobilizeze cand mergea la dentist.  

Mecanismul care poate da cele mai mari sperante, cel putin la soareci este diminuarea transmiterii de semnale la nivelul creierului prin blocarea receptorului mGluR5. Novartis a dezvoltat deja un asemenea medicament, pe cand Roche se afla in stadiu de studiu clinic, iar Seaside detine patentul pentru utilizarea antagonistilor mGluR5 pentru tratarea tulburarilor de dezvoltare neuronala. In baza noii intelegeri, Roche va avea drept exclusiv asupra patentelor.

"
Scrie pe 2012-06-20 de NY Times Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul