Doua noi tratamente pentru cel mai grav tip de cancer de piele - rezultate remarcabile

Melanomul este unul din tipurile de cancer de piele cele mai rare dar si cele mai grave. Mai ales atunci cand se raspandeste si la alte organe este foarte greu de tratat. Astfel, un pacient diagnosticat in stadiu avansat cu melanom nu are o speranta de viata mai mare de 6 luni in medie. Dar doua noi tratamente testate pe un numar limitat de pacienti au permis prelungirea sperantei de viata de la unul la doi ani.

 

Cele doua substante, lambrolizumab si nivolumab, sunt capabile sa blocheze procesele folosite de cancer pentru a scapa de controlul sistemului imunitar. Aceste noi terapii ajuta sistemul imunitar sa combata cancerul, greu de tratat. Melanomul nu poate creste decat daca gaseste o modalitate de a scapa vigilenta sistemului imunitar. O posibilitate este inhibarea celulelor imunitare atunci cand se apropie de tumora. Aceste doua tratamentr permit sistemului imunitar sa recunoasca si sa distruga tumora.

 

Lambrolizumab a fost testat pe un grup de 411 pacienti. 69% dintr acestia au supravietuit cel putin un an dupa tratament. In cazul unui pacient, metastaza pulmonara a disparut complet sub efectul tratamentului cu lambrolizumab (perfuzabil, la fiecare 3 saptamani). Combinat cu ipilimumab, o imunoterapie deja existenta, al doilea anticorp testat s-a dovedit foarte eficient. Din 53 de pacienti tratati cu nivolumab, 85%  din pacienti au supravietuit timp de un an, si 79% timp doi ani.

 

Totusi, aceste teste sunt doar in faza preliminara si trebuie urmate de studii de o amploare mai mare pentru concluzii definitive. In 80% din cazuri, melanomul se manifesta prin aparitia unei pete pigmentate pe piele.  Riscurile pot fi de natura interna sau externa : expunerea la soare sau  UV artificiale, tipul de pete, numarul ridicat de alunite. Antecedentele personale sau familiale pot juca un rol in aparitia unui melanom cutanat.

 

 

"
Scrie pe 2014-06-06 de Maxi Sciences Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul