Durerea cronica: o descoperire recenta deschide calea catre noi tratamente

Durerea cronica: o descoperire recenta deschide calea catre noi tratamente

Un studiu aparut recent in revista Nature Neuroscience propune o noua tehnica de combaterea a durerii cronice, bazata pe stergerea amintirilor asociate durerii.  Inspirandu-se dupa o metoda de stergere a amintirilor, cercetatorii canadieni au reusit sa  atenueze sensibilitatea la durere in cadrul unor teste efectuate pe soareci.  Aceasta descoperire ar putea contribui la dezvoltarea unor noi tratamente pentru durerea cronica.

Cercetatorii de la Universitatea Laval (Quebec) au plecat de la o tehnica studiata acum 15 ani, cand oamenii de stiinta descoperisera ca in momentul in care o amintire este activata, codul sau neurochimic este temporar decodificat.  Prin administrarea unui element care impiedica reconsolidarea neurochimica a amintirii, au reusit sa o stearga din memorie.

Cercetatorii canadieni au incercat sa afle daca exista un mecanism similar si pentru durere. Asadar, au injectat o molecula de ardei iute in labele a 24 de rozatoare, declansand o reactie de hipersensibilitate la durere si de sinteza de proteine in maduva spinarii. Presiunea pe care soarecii puteau sa o tolereze  pe laba injectata s-a redus cu o treine fata de cea pe care o puteau suporta in timp obisnuit.

Trei ore mai tarziu, li s-a administrat o sa doua doza injectabila, pe baza pe ardei dar si un produs care sa  inhibe sinteza proteica. Hipersensibilitatea a scazut rapid: doua ore mai tarziu, presiunea tolerata era la 70% fata de cea de la inceput.  Scopul cercetatorilor este acum sa gaseasca un inhibitor proteic si non toxic, cu putine efecte secundare pentru om.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-07-12 de Top Sante Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul