Efectul genei responsabila de obezitate poate fi redus cu ajutorul exercitiului fizic

Un nou studiu arata ca printr-un un stil de viata activ, predispozitia genetica catre obezitate poate fi diminuata. Rezultatele cercetarilor au aratat ca efectul acestei gene asupra riscului de obezitate este cu aproximativ 30 de procente mai scazut la  adultii cu activitate fizica, comparativ cu cei inactivi.  Astfel de date reprezinta o provocare pentru cei care folosesc drept scuza faptul ca obezitatea in cazul lor are o cauza genetica.

Studiul realizat de cercetatori de la Medical Research Council Epidemiology Unit din Cambridge arata ca cei care sunt predispusi genetic au putut sa reduca riscul de obezitate prin activitate fizica. Echipa a invitat cercetatorii care au mai realizat studii asupra aceleiasi gene pentru a participa la studiu. Au fost analizate date de la 218.000  de adulti cu ajutorul unei metodologii inovatoare pentru a demonstra ca a fi purtator al copiei genei creste riscul de obezitate; totusi efectul genei este cu 27% mai putin pronuntat la cei cu activitate fizica, fata de persoanele  cu aceeasi predispozitie dar care nu  fac efort fizic.

Studiul concluzioneaza  ca rezultatele  sunt  extrem de relevante pentru cei  responsabili cu sanatatea publica. Astfel, se sublinieaza faptul ca  activitatea fizica este o modalitate eficienta de a controla greutatea corporala, in special la cei predispusi genetic obezitatii. Punctul lor de vedere contrasteaza cu cel impartasit de multi specialisti, conform caruia influenta genetica nu poate fi modificata. Mai mult, pe viitor, se va putea ajunge la ingrijire medicala personalizata prin identificarea celor care vor beneficia cel mai mult de un tratament targetat.

"
Scrie pe 2011-11-11 de Medical News Today Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul