Eficienta pilulei de a doua zi pusa sub semnul intrebarii in cazul femeilor cu indicele de masa corporala ridicat

Eficienta pilulei de a doua zi pusa sub semnul intrebarii in cazul femeilor cu indicele de masa corporala ridicat

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a demarat recent o reevaluare a contraceptivelor de urgenta. Obiectivul este acela de a determina daca un indice de masa corporala (IMC) ridicat interfereaza cu eficienta acestor medicamentelor. Mai multe studii sugereaza ca actiunea medicamentului ar putea fi diminuata la femeile care au peste 75 de kilograme, dupa cum este si cazul produsului Norlevo.

Contraceptivele de urgenta („pilula de a doua zi”) actioneaza prin blocarea sau intarzierea ovulatiei. Reevaluarea Agentiei Europene a Medicamentului apare dupa ce Agentia Medicamentului din Franta a tras un semnal de alarma in noiembrie 2013, in legatura cu scaderea eficientei medicamentului Norlevo, la femeile a caror greutate era peste sau egala cu 75 de kilograme. Mai mult, peste 80 de kilograme, lenovorgestrel nu mai era eficient absolut deloc. De atunci, aceste informatiii apar pe prospectul medicamentului dar si al genericelor.

EMA a decis astfel reevaluarea impactului pe care-l are IMC asupra actiunii contraceptivelor de urgenta. Aceasta analiza este realizata de Comitetul pentru medicamentele de uz uman, iar  avizul acestuia va fi transmis Comisiei Europene. La ora actuala, contraceptivele de urgenta care contin levonogestrel pot fi utilizate pana la 72 de ore dupa un raport sexual neprotejat, iar ulipristal acetat, poate fi  administrat pana la 120 de ore.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-01-28 de Destination Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul