Cercetatorii canadieni asociaza  malformatiile cardiace cu emisiile toxice

Cercetatorii canadieni asociaza malformatiile cardiace cu emisiile toxice

Un studiu canadian sugereaza ca anumiti compusi organici emisi de catre uzina cauzeaza defecte cardiace in perioada intrauterina. Potrivit expertilor canadieni, anumite malformatii cardiace congenitale ale copilului ar putea fi asociate expunerii mamelor la combinatii specifice de toxine in timpul sarcinii.

Cercetarile s-au bazat pe diagnosticele malformartiilor cardiace intre 2004 si 2011 inregistrare in Alberta, Canada si asupra emisiilor chimice inregistrate in aceeasi regiune. Autorea  studiului, Deliwe Ngwezi, a declarat ca desi in faza incipienta, studiul sugereaza ca anumite emisii chimice, in special in zonele industriale, sunt asociate anomaliilor cardiace care se dezvolta in timpul formarii inimii in perioada intrauterina.

Cercetatorii au luat in considerare trei categorii de produse chimice. O corelatie evidenta cu incidenta malformatiilor cardiace congenitale s-a observat cu una din cele trei categorii. Este vorba de un amestec de compusi organici si metale, in special benzen, butadiena, cloroform, sulfura de carbon, metanol, plumb, toluen, mercur, cadmiu.

De fapt, incidenta defectelor cardiace s-a diminuat progresiv in Canada din 2006, atunci cand guvernul a revizuit reglementarile cu privire la reducerea emisiilor atmosferice industriale. Acest studiu prezentat in cadrul sesiunilor stiintifice ale American Heart Association 2013 are drept scop atragerea atentiei asupra impactului tot mai mare al poluarii mediului asupra viitorilor bebelusi ale caror vase de sange si inimi nu se dezvolta corect.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-11-19 de Top Sante Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul