EpiCept lanseaza azi Ceplene (diclorhidrat de histamina) in Marea Britanie

Compania farmaceutica EpiCept Corporation a anuntat ca lansarea comerciala a Ceplene (diclorhidrat de histamina) va avea loc astazi, in Marea Britanie, in cadrul celei de-a 50-a Intalniri Stiintifice Anuale a Societatii Britanice de Hematologie, desfasurata la Edinburgh, Scotia. Medicamentul Ceplene este aprobat in Uniunea Europeana ca tratament de intretinere a remisiunii bolii si de prevenire a recidivei pentru pacientii care sufera de leucemie mieloida acuta (LMA) in primul stadiu de remisiune.

Lansarea produsului este coordonata de firma Meda AB, potrivit unui acord de cormercializare exclusiv, semnat de catre cele doua companii in luna ianuarie a acestui an, in vederea promovarii Ceplene. Meda este o societate farmaceutica de specialitate care se bucura de statutul de lider international, avand produse distribuite in 120 de state din intreaga lume si o organizatie de marketing cu aproximativ 1.200 de angajati pe teritoriul Europei.

„Suntem foarte incantati ca Ceplene va fi in curand disponibil medicilor din Marea Britanie si ca pacientii cu leucemie mieloida acuta se vor putea bucura de beneficiile unicului imunomodulator ale carui proprietati de prelungire a supravieturii si de prevenire a reaparitiei bolii au fost clar demonstrate”, a declarat Jack Talley, presedintele si directorul-sef executiv al companiei EpiCept. „Asteptam cu nerabdare sa colaboram indeaproape cu Meda la organizarea urmatoarei lansari a produsului, programata sa aiba loc in Germania, si in cele din urma in intreaga Europa”, a mai adaugat acesta.

In sprijinul lansarii pe piata a medicamentului Ceplene, societatea Meda va organiza astazi o sesiune a Simpozionului „Satellite”, in cadrul intalnirii stiintifice amintite. Aceasta sesiune de dezbateri, intitulata Mentinerea Remisiunii in LMA – Provocarea, va fi co-prezidata de catre dr. Alan K. Burnett (profesor la Departamentul de Hematologie al Scolii de Medicina din cadrul Universitatii Cardiff si presedintele grupului de colaborare ce activeaza la Consiliul de Cercetare Medicala din Marea Britanie) si dr. Jonathen Kell (profesor la Departamentul de Hematologie al Scolii de Medicina din cadrul Universitatii Cardiff). Reprezentantii companiei Meda prefigureaza ca vor incepe distribuirea medicamentului catre clinici la sfarsitul acestei luni.

Informatii suplimentare despre Ceplene


Ceplene este indicat in terapia de intretinere a starii de remisiune si de prevenire a recidivei la pacientii adulti care sufera de leucemie mieloida acuta. Medicamentul este administrat impreuna cu Interleukina-2 in doza scazuta. Leucemia mieloida acuta este una dintre cele mai grave patru tipuri de leucemie, cu aproximativ 16.000 de noi cazuri diagnosticate in fiecare an in Europa. Desi tratamentele actuale de inductie si consolidare sunt eficiente in inducerea remisiunii complete pentru majoritatea pacientilor cu LMA, aceasta remisiune este, in general, de scurta durata.

Dupa ce ating starea de remisiune completa, cei mai multi dintre pacienti sufera o recidiva a bolii in decurs de un an. Intr-un studiu international multicentric randomizat, Ceplene a realizat cu succes obiectivul principal al testelor, acela de prelungire a supravietuirii fara reaparitia bolii la pacientii cu leucemie mieloida acuta aflati in remisiune. Mentionam ca diferenta dintre persoanele tratate cu acest medicament si grupul de control a fost semnificativa din punct de vedere statistic (p<0.008).

Corporatia EpiCept

Activitatea companiei EpiCept este axata pe dezvoltarea si comercializarea produselor farmaceutice indicate in tratamentul cancerului si al durerii. Pozitia principala in portofoliul societatii este detinuta de Ceplene, medicament pentru care EpiCept a primit din partea Comisiei Europene autorizatie deplina de comercializare.

De asemenea, compania desfasoara teste de dezvoltare clinica pentru alte doua produse oncologice, care au fost descoperite prin intermediul tehnologiei in-house si s-au dovedit eficiente ca agenti de perturbare vasculara intr-o varietate de tumori solide. Portofoliul societatii farmaceutice mai include si crema EpiCept NP-1, un analgezic topic administrat pe baza de prescriptie medicala, aflat in ultimul stagiu de dezvoltare clinica si conceput sa diminueze eficient pe termen lung durerea asociata cu neuropatiile periferice.
Scrie pe 2010-04-20 de Yahoo! Finance Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul