Exercitiul fizic - benefic supravietuitorilor de cancer

Concluziile unui raport recent din Marea Britanie combat teoria conform careia pacientii cu cancer  ar trebui sa se odihneasca in detrimentul activitatii fizice. Dimpotriva, medicii sunt indemnati sa "prescrie" activitatea fizica pacientilor cu cancer in toate stadiile, de la diagnostic pana la faza terminala. Totusi, in ciuda acestei dovezi, multe cadre medicale nu ajung sa informeze pacientii cu cancer despre beneficiile exercitiului fizic.

Cei care au realizat acest raport delcara ca cei care sufera de cancer ar fi uimiti de avantajele activitatii fizice in recuperare, dar si pentru sanatate pe termen lung, in unele cazuri chiar reducand sansele de a repeta tratamentul.

Raportul cuprinde analiza a peste 60 de studii si un sondaj la care au participat peste 400 de cadre medicale care trateaza astfel de pacienti si arata ca a nu fi suficient de activ reprezinta un risc  pentru 1,6 milioane de persoane care au supravietuit cancerului prin probleme de sanatate, iar pentru unii dintre acestia si un risc crescut de recurenta.

Iata care sunt indicatiile cheie ale raportului:

-  efectuarea activitatii fizice conform recomandarilor poate reduce riscul de recidiva si de deces in cazul cancerului mamar cu pana la 30%, iar in cazul cancerului de prostata cu pana la 30%.

- exercitiile fizice dupa tratamentul pentru cancer pot reduce riscul de efecte secundare, precum depresia, oboseala, osteoporoza, si afectiunile cardiace.

In ciuda beneficiilor,  multi din cei care activeaza in domeniul medical nu au cunostinta de ele, iar majoritatea nu-si informeaza pacientii. S-a constatat ca 56% dintre medicii de familie, asistentele medicale, oncologii si asistentele din sectiile de oncologie nu discuta despre beneficiile activitatii fizice cu pacientii lor. Din acest motiv este necesara o "schimbare culturala" astfel incat medicii si cadrele medicale sa considere ctivitatea fizica ca fiind parte integranta din ingrijirea acordata pacientilor diagnosticati cu cancer.

 

 

 

 

 

 

 

"
Scrie pe 2011-08-09 de Medical News Today Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul