FDA clarifica regulile privind catalogarea protectiei solare

Conform noilor reguli din Statele Unite,  produsele cosmetice care ofera protectie solara vor trebui sa poarte dovada ca filtreza atat raze ultraviolete  B cat si A. Aceasta  cerinta  trebuie indeplinita daca pe produs apar mentiuni referitoare la protectia impotriva cancerului de piele. In cazul in care un produs are un factor de protectie sub 15, atunci trebuie sa prezinte un mesaj care sa avertizeze clientii ca este un produs care previne arsurile solare, nu si cancerul de piele.

Reprezentantii Food and Drug Administration considera ca aceste reguli sunt benefice in primul rand potentialilor consumatori care vor  primi informatia necesara pentru a alege protectia adecvata pentru ei si familiile lor.

Noile reglementari stipuleaza ca aceste produse sa fie testate pentru a li se verifica capacitatea de a bloca ultravioletele A.  Acestea sunt mai periculoase deoarece pot patrunde chiar si prin sticla, prezentand cel mai mare risc pentru cancerul de piele si imbatranirea prematura. Pentru moment ,  FDA solicita testarea pentru ultravioletele B, ce provoaca doar arsuri. De asemeni, se urmareste ca factorul maxim de protectie sa fie 50, iar pentru un factor mai ridicat companiile producatoare trebuie sa ofere rezultate concludente cu privire la o valoare mai mare a protectiei solare. Unele companii au luat deja in considerare noile reglementari FDA.

Majoritatea dermatologilor recomanda un spectru larg, un factor de protectie de cel putin 30 la fiecare doua ore de expunere. Pentru anul trecut, in Statele Unite a fost  estimat un numar de 68130 de persoane diagnosticate cu melanom (cea mai periculoasa forma de cancer),  iar aproximativ 8700  de persoane au decedat din cauza  bolii, cheltuindu-se anual  aproximativ 2 miliarde de dolari pentru tratarea cancerului de piele.  

"
Scrie pe 2011-06-15 de Herald Tribune Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul