FDA: Implanturile mamare ar putea cauza o forma rara de cancer

Food and Drug Administration a anuntat recent o eventuala legatura intre implanturile cu gel silicon sau solutie salina si limfomul anaplastic cu celule mari, o forma foarte rara de cancer.

Datele analizate de FDA indica faptul ca pacientele cu implanturi mamare prezinta un risc scazut, dar totusi semnificativ de a dezvolta limfom anaplastic in zona din jurul implantului. Din acest motiv, autoritatea din Statele Unite menita sa protejeze sanatatea populatiei a solicitat responsabililor din domeniul medical sa raporteze cazurile confirmate de limfom anaplastic cu celule mari la femeile cu implant mamar, pentru a verifica aceasta ipoteza. Mai mult, FDA impreuna cu producatorii de implanturi mamare vor actualiza informatiile care insotesc acest produse, referitor la riscurile ce pot fi asociate cu implantul mamar.

Conform National Cancer Institute, limfomul neoplastic cu celule mari apare in diferite zone are corpului, inclusiv in ganglionii limfatici si piele. Incidenta anuala a acestui diagnostic este de 1 la 500.000 de femei, pe teritoriul Statelor Unite. Acest tip de limfom este identificat in tesutul mamar la doar 3 cazuri din 100 de milioane femei care nu au implant mamar.

FDA are in evidenta 34 de cazuri unice de limfom anaplastic cu celule mari la femeile care au implant mamar (atat cu gel silicon cat si cu solutie salina), pe baza studiilor publicate. Totusi, este vehiculata si o alta cifra, mai precis 60 de cazuri in intreaga lume, dar aceasta nu poate fi confirmata, deoarece raportarile care au furnizat datele pot contine duplicate.
"
Scrie pe 2011-01-29 de FDA (Food and Drug Administration US) Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul