Fisticul ar putea impiedica aparitia diabetului in special la persoanele aflate foarte aproape de a dezvolta boala

Fisticul ar putea impiedica aparitia diabetului in special la persoanele aflate foarte aproape de a dezvolta boala

Potrivit cercetatorilor, fisticul contine o serie de grasimi benefice care au redus nivelurile de glucoza si cele de insulina, atunci cand participantii la studiu au consumat 60 de boabe de fistic. La studiu au participat 54 de persoane cu un risc foarte mare de a dezvolta diabet. Acestia au urmat o timp de 8 luni un regim mediteranean.

In toata aceasta perioada au consumat acelasi numar de calorii, dar jumatate din timp au inclus in alimentatie si 57 de grame de fistic (in jur de 60 de alune)  pe zi. Greutatea  corporala nu a suferit modificari, dar testele de sange au aratat ca cele 57 de grame de fistic au facut diferenta. Cel mai important, nivelurile de glucoza si cele ale insulinei au scazut, semn ca pentru organism este mult mai usor sa proceseze zaharul din alimente.

Autorii studiului considera ca nutrientii benefici din fistic (grasimi nesaturate, fibre, antioxidanti si carotenoizi) ajuta impreuna organismul sa proceseze zaharul mai usor. In ciuda faptului ca oleaginoasele sunt bogate in grasimi, acestea sunt cu adevarat benefice atunci cand sunt consumate cu moderatie. Alt beneficiu observat este diminuarea colesterolului rau.

 Totusi, alti experti sunt de parere ca mai multe studii sunt necesare pentru a confirma faptul ca fisticul este eficient in cazul diabetului. Masurile dovedite care pot combate maladia sunt: mentinerea unei greutati corporale sanatoase printr-o alimentatie echilibrata si nu in ultimul rand, activitatea fizica regulata. In ciuda riscurilor, pre-diabetul este asimptomatic, ceea ce inseamna ca pacientii nu constientizeaza riscul decat atunci cand e prea tarziu.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-05-31 de Daily Mail Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul