Food and Drug Administration a aprobat primul dispozitiv pentru preventia migrenelor

Food and Drug Administration a aprobat primul dispozitiv pentru preventia migrenelor

In Statele Unite a fost autorizat primul dispozitiv medical pentru preventia migrenelor. Este vorba de o banda  care  actioneaza prin stimulare nervoasa la nivelul craniului. Oficialii agentiei sustin ca dispozitivul ofera o noua optiune pentru pacientii care nu pot tolera medicatia pentru migrene. Cefaly este o banda din plastic alimentata de baterii si se poarta in jurul fruntii. Cu ajutorul unui  electrod autoadeziv, banda emite un curent electric de intensitate joasa pentru a stimula nervii asociati durerii din migrena.

 

 

Potrivit recomandarilor producatorilor, Cefaly  nu poate fi folosit mai mult de 20 de minute pe zi, fiind destinat exclusiv pacientilor peste 18 ani.  In cadrul unui studiu la care au participat 67 de persoane a aratat ca pacientii care au folosit dispozitivul au  raportat mai putine migrene intr-o luna, comparativ cu pacientii care au utilizat un dispozitiv tip placebo. Trebuie remarcat faptul ca ca aceasta banda nu a eliminat complet migrenele si nici nu a redus intensitatea  lor.

In jur de 53% din 2313 pacienti care au participat la un alt studiu s-au declarat multumiti de dispozitiv, dorind sa achizitioneze dispozitivul pentru a-l utiliza pe viitor. Nivelul reactiei pozitive la Cephaly este comparabil cu cel al medicatiei pentru preventia migrenei. Nu au fost raportate efecte adverse serioase asociate cu utilizarea dispozitivului. Cephaly este produs de compania belgiana Cephaly Technology.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-03-12 de Fox News Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul