Food and Drug Administration: Analgezicul Naproxen ar putea fi mai sigur pentru pacientii cardiaci, comparativ cu alte antiinfla

Food and Drug Administration: Analgezicul Naproxen ar putea fi mai sigur pentru pacientii cardiaci, comparativ cu alte antiinfla

Potrivit Food and Drug Administration (autoritatea federala pentru siguranta medicementelor din Statele Unite), analgezicul Aleve, cu substanta activa naproxen si genericele ar putea fi mai sigure pentru inima comparativ cu alte inflamatoare mult mai populare, comercializate in SUA, cum ar fi Advil (ibuprofen). Aleve si genericele ar putea deveni prima optiune a pacientilor cu risc cardiac in combaterea durerilor.

FDA recomanda reactualizarea prospectului medicamentului naproxen, pentru a sublinia siguranta in cazul persoanelor cu probleme cardiace, in baza unei analize publicata anul trecut si care a evaluat 350.000 de pacienti care luau diverse analgezice. Rezultatele sugereaza ca naproxen nu implica aceleasi riscuri pentru inima, precum medicamentele din clasa AINS (antiinflamatoare nesteroidiene). Daca aceasta modificare a prospectului va fi realizata, piata medicamentelor pentru tratarea durerilor de cap, durerilor musculare si  celor din artrita ar putea cunoaste o alta evolutie. 

Etichetarea actuala a medicamentelor avertizeaza asupra faptului ca administrarea indelungata a antiinflamatoarelor nesteroidiene poate creste riscul de infarct si accident cerebrovascular. Pacientii sunt sfatuiti sa limiteze pe o durata cat mai scurta, administrarea lor. Totusi, intreaga clasa de medicamente AINS va avea atentionari privind riscul  de hemoragie interna, un efect secundar grav pentru care 200.000 de pacienti din SUA se prezinta la spital, in fiecare an.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-01-30 de Fox News Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul