Fukushima: risc de cancer identificat la sugari

Dupa ultimele concluzii ale expertilor internationali reuniti de Organizatia Mondiala a Sanatatii, riscurile pentru sanatate asociate accidentului produs pe 11 martie 2011 la centrala nucleara din Fukushima sunt scazute pentru populatia generala. Totusi, exista nuante in special la nivelul riscului de cancer in randul populatiei care traieste in proximitatea centralei. In ultimul raport OMS a observat ca riscul pentru anumite tipuri de cancer a crescut in randul anumitor categorii ale populatiei.

Pentru persoanele care se afla in zona cea mai contaminata, cea mai apropiata centrala nucleara, cresterea riscului de cancer s-a stabilit la 4% pentru cancerele solide (derivate din organe) la sugari, in special de sex feminin, 6% pentru cancerul mamar, segmentul de populatie ramanand neschimbat, 7% pentru leucemie,l a sugari de sex masculin si 70% pentru cancerul  tiroidian la persoanele de sex feminin expuse atunci cand erau sugari.

Acelasi raport consacra o parte a analizei si echipelor de urgenta care au intervenit asupra centralelor. Doua treimi prezentau risc de cancer asemanator populatiei generale, iar pentru cealalta treime riscul de cancer era unul major. Acelasi document precizeaza ca nivelul radiatiilor nu ar trebui sa creasca incidenta pierderilor de sarcina, sau numarului de copii nascuti morti. Autorii sunt de parere ca starea de sanatate a persoanelor expuse unui risc ridicat  trebuie sa fie monitorizata pe termen lung.  

"
Scrie pe 2013-02-28 de Destination Sante Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul