Fumatul poate contribui la menopauza precoce

Fumatul poate contribui la menopauza precoce

Cercetatorii au identificat foarte multe motive pentru care fumatul nu este indicat, dar oamenii de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania au observat ca in cazul femeilor din rasa caucaziana cu anumite variatii genetice, fumatul duce la simptome precoce de menopauza, cu pana la 9 ani mai devreme fata de varsta medie. Desi cercetarile anterioare au demonstrat ca fumatul accelereaza menopauza cu 1-2 ani, studiul publicat in revista de specialitate Menopause este primul care sugereaza ca genetica si fumatul cresc riscul de menopauza precoce.

Echipa de cercetare nu a indentificat aceeasi relatie intre fumat, anumite variante ale genelor si menopauza precoce in cazul femeilor din rasa neagra, o posibila explicatie ar putea fi factorii asociati cu rasa ce modifica interactiile dintre fumat si gene. Desi simptomele de menopauza, ce includ bufeuri si anxietate pot fi inconfortabile, cercetatorii sustin ca se asociaza si cu un risc crescut de afectiuni coronariene, osteoporoza. Din acest motiv care intra la menopauza mai devreme, inainte de varsta medie de 50 de ani, prezinta riscuri mai mari.

Timp de 14 ani, cercetatorii au monitorizat peste 400 de femei cu varste intre 35 si 47 de ani. Participantele purtatoare ale variatiilor genei CYP3A4*1B care nu fumau au intrat la menopauza la 13,91 de ani dupa ce au fost recrutate pentru acest studiu. Totusi, fumatoarele au intrat la menopauza dupa 11, 36 de ani (fumatoarele inraite) si 5.09 ani (cele care fumau ocazional) de la recrutarea pentru acest studiu.   

Asadar femeile care prezinta anumite variatii ale genei CYP3A4*1B  si fumeaza in mod constant pot intra la menopauza cu aproximativ 9 ani mai devreme fata de femeile cu aceleasi variatii genetice dar care nu fumau. 62% din femeile din rasa alba prezinta variatii ale genei CYP3A4*1B.  Se stie deja ca rasa poate influenta menopauza, iar aceasta diferenta discutata anterior poate fi unul din efecte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-02-10 de Medical News Today Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul