Fumatul prelungeste durata de vindecare a unei fracturi

Efectele negative ale fumatului asupra sanatatii sunt deja cunoscute dar nu se stiau foarte multe despre impactul asupra recuperarii osului in urma unei fracturi. Dupa cum arata un studiu realizat de cercetatorii americani, fumatul mareste cu sase saptamani durata de vindecare a unei fracturi.

Fumatorii, spre deosebire de persoanele care nu fumeaza, intra intr-un proces de vindecare mai lent dupa o fractura si au niveluri si prezinta o incidenta mai mare a leziunilor postoperatorii si infectiilor dupa cum se arata intr-un raport al cercetatorilor americani. Acestia au analizat numeroase studii pentru a demonstra o eventuala legatura intre fumat si timpul de vindecare, diversele complicatii ce pot aparea dupa o fractura. Echipa de cercetatori s-a focalizat pe fracturile cele mai frecvente, cum ar fi cele de tibie, femur, sold, glezna.

Numarul de pacienti cu astfel de fracturi a fost de 6480, pacientii fiind tratati atat chirurgical cat si non chirurgical. Rezultatele studiului arata ca pentru toate tipurile de rani cu fractura cicatrizarea dureaza cu 6 saptamani mai mult pentru a se vindeca la fumator decat la nefumatori. Un fumator are nevoie in medie de 30 de saptamani pentru cicatrizare fata de 24 de saptamani  necesare pentru un pacient care nu este fumator.

"
Scrie pe 2013-03-27 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul