Galvus

Forma farmaceutica:

150 mg comprimate filmate Substanta activa: maraviroc Grupa farmacoterapeutica: antivirale pentru utilizare sistemica. Alte antivirale Codul ATC: J05AX09

 

Indicatii terapeutice:

Celsentri este indicat, in asociere cu alte medicamente antiretrovirale, in tratamentul pacientilor infectati cu virusul HIV-1, cu tropism detectabil numai pentru CCR5, si care au urmat anterior tratament anti-retroviral. Aceasta indicatie se bazeaza pe rezultatele despre siguranta si eficacitate obtinute din doua studii clinice de tip dublu - orb, controlate cu placebo, care au inclus pacienti tratati anterior cu medicamente anti-retrovirale.

Mecanismul de actiune: Maraviroc apartine clasei terapeutice denumite antagonisti ai receptorului CCR5. Maraviroc se leaga selectiv de receptorul uman chemokinic CCR5, impiedicand astfel celulele virusului HIV-1 cu tropism CCR5, sa patrunda in celule.

 

Activitatea antivirala in vitro:

Maraviroc nu prezinta activitate antivirala in vitro impotriva virusurilor care pot utiliza receptorul CXCR4 ca si co-receptor de intrare (virusuri cu tropism dual sau cu tropism pentru CXCR4 denumite colectiv virusuri care folosesc CXCR4). Valoarea serica ajustata a CE90 pentru 43 tulpini primare izolate in clinica, HIV-1 a fost 0,57 (0,06 - 10,7) ng/mL fara modificari semnificative intre subtipurile testate. Nu a fost evaluata activitatea antivirala a maraviroc impotriva virusului HIV-2.

In cazul utilizarii in asociere cu alte medicamente antiretrovirale in culturi celulare, maraviroc nu a fost antagonist cu o gama de INRT, INNRT, IP sau fata de inhibitorul de fuziune HIV enfuvirtid.

Referitor la rezistenta virusului se cunoaste ca evitarea maraviroc de catre virus poate sa se realizeze pe 2 cai : selectarea virusului care poate utiliza CXCR4 ca si co-receptor de intrare (virusuri care folosesc CXCR4) sau selectarea virusului care utilizeaza in continuare CCR5 (virus tropic CCR5).

 

Autorizare: Produsul a fost autorizat prin procedura centralizata de catre EMEA si, urmare a deciziei Comisiei Europene, are autorizatie de punere pe piata valida pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata: Pfizer Limited, Marea Britanie

Scrie pe 2008-01-24 Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul