Gandaci in laptele praf Similac

Compania farmaceutica Abbott Laboratories anunta retragerea de pe piata a unor loturi de lapte praf Similac, in urma contaminarii acestora cu gandaci. Astfel, inspectiile au scos la iveala prezenta unor larve si chiar a unor gandaci in compozitia produsului. Este vorba de variantele pe baza de lapte si de soia, versiunile lichide de Similac nefiind afectate de contaminare.

Desi Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) a precizat ca laptele praf contaminat nu expune bebelusii la riscuri de sanatate imediate, exista posibilitatea de aparitie a unor simptome de disconfort gastrointestinal si de pierdere a apetitului, deoarece corpurile straine ingerate pot irita tractul gastrointestinal.

Produsele Similac scoase de la comercializare sunt disponibile atat in recipiente de plasctic, cat si in cutii de diferite dimensiuni, fiind distribuite in SUA, Puerto Rico, Guam si unele tari din Caraibe. Cel putin o duzina din aceste produse au fost livrate prin intermediul programului american de sanatate si nutritie WIC (Women, Infants and Children).

In cazul in care apar simptome care persista mai mult de cateva zile, FDA recomanda consultarea imediata a unui medic. Consumatorii sunt sfatuiti sa returneze companiei producatoare cutiile cu lapte praf afectate. Petru a afla daca produsul cumparat face parte din loturile contaminate, acestia pot introduce numarul de lot pe website-ul Similac, pe pagina destinata retragerilor de pe piata."
Scrie pe 2010-09-25 de Drugs.com Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul