Genericul Eloxatin, interzis in SUA

Compania Sun Pharma intampina o serie de probleme in ce priveste litigiile de patentare a doua medicamente cu potential urias de marketing, Protonix si Eloxatin. Societatea a lansat versiunile generice ale celor doua produse fara sa detina acceptul companiilor care le-au dezvoltat initial, astfel incat acum va pierde segmentul de piata pe care acestea urmau sa fie introduse.

In consecinta, instanta americana a interzis societatii indiene sa comercializeze versiunea generica a medicamentului Eloxatin, produs de compania franceza Sanofi Aventis in terapia cancerului. Masura va fi aplicata incepand cu data de 30 iunie, urmand ca Sun Pharma sa poate reintroduce medicamentul pe piata abia in august 2012.

Alaturi de firma indiana, alte cinci companii farmaceutice – Hospira, Actavis, Teva, Fresenius Kabi si Sandoz – au interdictie de a vinde genericul Eloxatin pana in august 2012. Prin urmare, Sun Pharma va retrage de pe piata medicamentul la sfarsitul acestei luni, fapt ce i-ar putea reduce castigurile per actiune in anul fiscal 2012.

Intr-un alt proces care afecteaza compania indiana, instanta a decis ca patentul detinut de Nycomed pentru genericul Protonix (panatprozol) este valid. Acest medicament pentru reflux gastric a fost dezvoltat de Pifzer, fiind initial licentiat firmei Nycomed. Pe fondul neclaritatilor privind acest patent, Sun Pharma a lansat Protonix in 2008 si acum va fi nevoita sa retraga produsul de pe piata, la decizia juriului.
Scrie pe 2010-06-29 de MoneyControl.com Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul