Genzyme dubleaza livrarile medicamentului Cerezyme

Genzyme Corporation informeaza consumatorii americani ca, incepand de luna viitoare, va fi dublata aprovizionarea farmaciilor cu doua medicamente de substitutie enzimatica, pe care compania biotehnologica le-a rationat in ultimul an.

Vestea buna vine pe fondul negocierilor continue dintre directorii Genzyme – o societate farmaceutica specializata in tratarea tulburarilor genetice rare – si oficialii producatorului francez de medicamente Sanofi-Aventis, care doresc achizitionarea companiei.

Un aspect important al acestor dezbateri este rapiditatea cu care Genzyme poate relua productia dupa rezolvarea problemelor de fabricatie care au dus la reducerea livrarilor. Firma americana nu se grabeste insa sa-si puna planurile de dezvoltare la dispozitia celor de la Sanofi, asteptand o oferta financiara mai atragatoare.

Cele doua medicamente pentru care vor fi suplimentate stocurile sunt Cerezyme, indicat in tratamentul bolii Gaucher, si Fabrazyme, care se adreseaza persoanelor cu boala Fabry. Astfel, in luna septembrie, pacientii care iau Cerezyme vor primi doua doze din acest medicament in loc de doar una, restabilindu-se in acest modul dozajul normal de care beneficiau inainte de restrictionarea distribuirii.

In acelasi timp, consumatorii care urmeaza tratamentul cu Fabrazyme au fost instiintati ca vor primi o doza in septembrie, urmata de o alta livrare in luna octombrie. In ultima perioada, acesti pacienti aveau acces la o singura doza de medicament o data la doua luni. Totusi, oficialii companiei nu au putut preciza cu exactitate cand va putea fi reluat ritmul obisnuit de distribuire a produsului, si anume de doua ori pe luna.

Problemele de productie au fost depasite


Suplimentarea livrarilor marcheaza o reusita in eforturile Genzyme de a depasi problemele de productie care au afectat fabrica din Allston Landing timp de peste un an de zile, afirma John P. Butler, presedintele diviziei de genetica personalizata, cea mai mare unitate operationala a companiei. De precizat ca noile niveluri de dozaj sunt in concordanta cu cele prevazute de oficialii Genzyme la intalnirea de pe 21 iulie cu analistii Wall Street.

„Dublarea stocurilor din farmacii este o realizare importanta, care arata ca ne tinem de promisiuni si facem tot ceea ce ne-am propus”, spune Butler. „Beneficiul pentru pacienti este unul foarte mare, prea mare pentru a putea fi descris. Este vorba de consumatori care au ramas extrem de fideli companiei, iar Genzyme si-a dorit sa le ofere doza completa de medicament necesara tratamentului”, arata acesta.

Mentionam ca deficitul de distributie a fost cauzat de un virus descoperit vara trecuta in fabrica din Allston. Compania s-a vazut nevoita sa suspende productia pentru a decontamina unitatea inainte de a relua livrarea medicamentelor.

Va fi deschisa o noua fabrica


Dupa cum informeaza Butler, tratamentul pentru boala Gaucher va putea fi livrat in aceasta toamna in doza completa nu doar pacientilor americani, ci si celor din intreaga lume. Insa compania va continua sa lucreze cu un inventar limitat de medicamente, ceea ce inseamna ca orice intrerupere a productiei survenita la fabrica din Allston pe parcursul anului viitor ar afecta intreaga recuperare a companiei.

Deocamdata, Genzyme spera ca la sfarsitul anului viitor sa poata deschide o noua unitate la Framingham, care va produce ambele medicamente (atat Cerezyme, cat si Fabrazyme) si pentru care societatea asteapta inca autorizarea Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din SUA. In acest mod, explica Butler, Genzyme va putea sa asigure un stoc de Cerezyme care sa ajunga pentru o perioada de trei pana la sase luni. Noua fabrica va putea sustine totodata si recuperarea deficitului de Fabrazyme, mai spune acesta.

Butler nu a dorit sa precizeze insa si numarul pacientilor care au optat in aceasta perioada pentru medicamentul oferit de compania rivala, Vpriv (produs de Shire), asa cum este reflectat de estimarile companiei. „Exista intotdeauna sansa de a recupera clientii”, a afirmat acesta."
Scrie pe 2010-08-28 de Boston.com Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul