Germania, a 8-a tara cu gripa porcina

Autoritatile germane au confirmat miercuri, 29 aprilie, primele cazuri de gripa porcina. Este vorba de trei persoane (doua femei de 22 si 37 de ani, respectiv un barbat de 38 de ani) intoarse recent din Mexic, care au fost depistate pozitiv la testele medicale pentru virusul gripei. Germania devine astfel a opta tara care raporteaza cazuri de contaminare, alaturi de Mexic, Statele Unite, Canada, Noua Zeelanda, Israel, Marea Britanie si Spania. Pana acum, Mexicul este singura tara in care au fost inregistrate decese cauzate de gripa porcina, numarul deceselor inregistrate in aceasta tara ajungand la 159.

Totusi, in contextul in care nu au mai aparut cazuri de decese in afara Mexicului, oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii transmit semnale incurajatoare. Directorul adjunct pentru securitatea sanatatii si mediu din cadrul OMS, Keiji Fukuda, spune ca e posibil ca, in cazul in care va fi vorba de o pandemie, aceasta sa nu fie una foarte agresiva, adaugand insa ca gripa se misca intr-un mod imprevizibil.

Bursele din Asia si Europa au crescut miercuri, pe fondul unui optimism prudent alimentat de semnalele ca efectele negative ale crizei la nivel global ar putea fi mai reduse decat se estimase anterior.
Scrie pe 2009-04-29 de Reuters Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul