Gripa dureaza mai mult la femei decat la barbati

Gripa dureaza mai mult la femei decat la barbati

Barbatii si femeile nu sunt egali in fata virusului gripal. Un studiu arata ca femeile se confrunta mai mult timp cu  simptomele gripale. Un studiu efectuat de un producator de medicamente antigripale din Marea Britanie (Beecham)  sugereaza ca femeile par sa opuna mut mai putina rezistenta fata de virusul gripal si sunt nevoite sa stea la pat din prima zi  de gripa. Mai mult, conform celor raportate de participantii la studiu, gripa pare sa dureze cu 20%  mai mult la femei decat la barbati.

Simptomul cele mai neplacut pentru respondenti, nu este nici febra, nici durerea musculara, ci senzatia de disconfort de la nivelul capului, pentru o femeie din trei si pentru unul din cinci barbati. Alte simptome  greu de suportat sunt: rinoreea sau „nasul care curge” pentru femei si „durerile de gat” pentru barbati. Se pare ca din ce in ce mai putine persoane accepta sa se vaccineze, invocand riscurile pe care le-ar implica vaccinarea.

Totusi, cei vaccinati impotriva gripei au cu 55% mai putine sanse de a dezvolta o boala cardiaca in anul urmator vaccinarii, dupa cum arata un studiu al cercetatorilor canadieni. Cei care iau virusul gripal sunt mai expusi riscului de a dezvolta probleme cardiace deoarece inflamatia determinata de gripa poate declansa un blocaj al vaselor de sange, acesta din urma provocand crizele cardiace.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-11-07 de Top Sante Ingrijire si sanatate... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul