Guma de mestecat ar putea provoca migrene la adolescenti

Guma de mestecat ar putea provoca migrene la adolescenti

Aproximativ 87% din adolescentii care mesteca guma si care acuza dureri de cap in mod regulat se pot vindeca daca renunta la guma de mestecat, potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii din Tel Aviv. Acestia sunt de parere ca descoperirea facuta le-ar putea permite medicilor sa vindece mii de pacienti cu migrene fara  investigatii suplimentare si fara medicatie.

 

Dintr-un grup de 30 de pacienti (cu varste intre 6 si 19 ani, care mestecau guma cel putin o ora de zi si sufereau de dureri de cap cronice), 26 au raportat o imbunatatire semnificativa dupa ce au renuntat la guma  timp de o luna iar 20 din cei 26 au fost de acord sa se intoarca la vechiul obicei de a mesteca guma si toti au raportat recidiva imediata a simptomelor. Durerile de cap sunt obisnuite in copilarie si devin si mai frecvente  in perioada adolescentei, in special la fete. Factorii determinanti cunoscuti sunt stresul, oboseala, lipsa somnului, caldura, fumatul, mensturatia. Pana in momentul de fata existau foarte putine cercetari medicale care sa analizeze relatia dintre  mestecatul gumei si durerile de cap.

 

Echipa de cercetare a observat ca pacientii care se prezentau cu dureri de cap  mestecau in mod regulat guma. Alte doua studii anterioare au asociat guma de mestecat cu migrenele, dar au oferit alte explicatii. Un studiu sugereaza ca mestecatul cauzeaza stres la nivelul articulatiei temporomandibulare. Celalalt studiu  considera ca aspartamul este responsabil, desi  aceasta ipoteza nu e confirmata de cercetatorii israelieni deoarece bauturile dietetice contin mult mai mult aspartam  in comparatie cu guma de mestecat.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-12-23 de Daily Mail Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul