Hiperactivitatea ar putea fi cauzata de tulburarile de somn

Un medic din Statele Unite crede ca foarte multe cazuri diagnosticate ca fiind ADHD sunt de fapt tulburari de somn. Pentru anumite persoane, in special copii, lipsa somnului nu duce neaparat la  letargie, ci din contra astfel de pacienti devin hiperactivi, tulburari de concentrare si de memorare. Intr-un articol in New York Times, Prof Thakkar sustine ca numarul adultilor care dorm mai putin de sapte ore pe noapte a crescut de la 2% in 1960 la peste 35% in 2011, iar somnul este si mai crucial pentru copii deoarece acestia au nevoie de un somn profund pentru o dezvoltare normala. Un studiu publicat in 2004 in revista Sleep a analizat un grup de 34 de copii diagnosticati cu ADHD.

Fiecare din acesti copii prezentau un deficit de somn comparativ cu  doar cativa copii dintr-un grup de  control constituit din 32 de copii. Este posibil ca simptomele de ADHD sa persiste chiar si dupa ce  problema somnului este rezolvata. Un alt studiu realizat pe un grup de 11.000 de copii britanici publicat anul trecut a aratat ca cei care in prima perioada de viata au suferit de tulburari de respiratie cauzate de tulburari de somn prezentau un risc mai mare de a suferi de probleme comportamentale mai tarziu in viata.

Acesti copii erau cu 20 pana la 60% mai expusi riscului de a suferi de tulburari de comportament la varsta de 4 ani, iar la sapte ani riscul era de 40 pana la 100%. Prof. Thakkar declara ca va continua studiile privind legatura dintre somnul profund si ADHD, dand drept exemplu medicamentul clonidina, care la inceput a fost destinat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale dar acum este administrat si pentru tratamentul ADHD. Studiile au aratat ca atunci cand este luat inainte de culcare, simptomele ADHD se imbunatatesc in timpul zilei pentru ca medicamentul favorizeaza somnul profund.

"
Scrie pe 2013-04-30 de Daily Mail Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul