Hormonii feminini pot influenta aparitia astmului

Hormonii feminini pot influenta aparitia astmului

Inainte de adolescenta, astmul ii afecteaza in special pe baieti (doua treimi baieti si o treime fete). La varsta adulta, afectiunea devine din ce in ce mai frecventa la femei, in plus astmul capata si forme mai severe. Expertii explica faptul ca hormonii feminini actioneaza asupra hiperactivitatii bronhice. Spre exemplu, inainte de menstruatie, intre 20 ai 40% din femeile astmatice sufera de o exacerbare a bolii. Din acest motiv, este importanta adaptarea tratamentului  inainte si dupa ciclul menstrual.

De altfel, 30% din paciente constata ca astmul se agraveaza pe perioada sarcinii, de aceea este foarte important ca acest risc sa fie identificat, pentru a lua din timp masurile de preventie. Potrivit specialistilor, cheia este a tine sub control astmul si mai ales a nu intrerupe tratamentul. Totusi, unele paciente gravide  care se tem pentru sanatatea copilului sunt tentate sa renunte la medicatia pentru astm, pe timpul sarcinii.

In toata aceasta perioada se recomanda ca pacienta cu astm sa fie monitorizata atat de medicul ginecolog, cat si de pneumolog. Un alt moment crucial in aparitia si evolutia astmului in cazul pacientelor este menopauza. In aceasta perioada, anumite femei  care nu au suferit niciodata de astm, pot dezvolta boala, In timp ce altele,  deja astmatice pot suferii acutizari ale astmului.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-02-03 de Destination Sante Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul