Hormonul somnului decriptat

Cercetatorii canadieni au descoperit receptorul de melatonina din creier care favorizeaza somnul profund si spera ca vor pune la punct un tratament impotriva insomniei.

Melatonina adesea numit hormonul somnului este mai ales cunoscuta ca fiind hormonul central al regularizarii ritmurilor cronobiologice, fiind secretata de glanda pineala (situate in creier) in absenta luminii. Cercetatorii de la Institutul de cercetare al Centrului Universitar de Sanatate McGill au descoperit un receptor cerebral MT2 care atunci cand este activat de melatonina favorizeaza creierul profund.

 Stabilirea rolului receptorului MT2 al melatoninei reprezinta o descoperire stiintifica importanta, promitatoare pentru viitoarele tratamente ale insomniei. Aceasta descoperire explica si efectul hipnotic al comprimatelor de melatonina care actioneaza asupra celor doi receptori in ceea ce priveste efectele adverse.

Studiul publicat in Journal of Neuroscience trateaza si substanta UCM 765 care activeaza in special acest receptor si creste fazele somnului profund la soareci si sobolani. Mai mult, aceasta molecula actioneaza in regiunea  talamusului reticular, considerat centrul motor al somnului profund. Aceasta medicatie diferita de tratamentele traditionale, creste somnul profund fara a distruge structura somnului, mai precis pastreaza aceleasi episoade ale somnului paradoxal.

Somnul profund este considerat ca fiind faza cea mai importanta a somnului, cand au loc diviziunile celulare si producerea hormonului de crestere, de unde si importanta somnului la copii. Somnul profund dureaza aproximativ 100 minute in timpul unei nopti

"
Scrie pe 2011-12-28 de Sciences et Avenir Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul